16 March 2013

assalamualaikum beauty and beast
my bad beauty okeyys.
semua org akan harap cinta depa akan last forever. same goes with me
dah setaun lebih aku harap dia akan pilih aku untuk jadi suri hati dia
but im totally wronged. dia tak bahagia dgn aku. mungkin aku rasa cinta kami will last sampai hari dia sarungkan cincin kat jari aku and i'll kiss his hands dgn prasaan yg tersentuh.
tapi aku yakin dgn apa yg Allah dah tentukan untuk aku dan dia.
mungkin kami terpaksa berpisah for awhile atau maybe untuk selamanya
aku redha aku pasrah
walaupun dah bnyak yg kami dah rasa sama sama, aku akan tetap simpan those memories.
sweet and sour black and white
aku dah lama membebankan hati dan mengurung kebebasan dia. ntah apa yg dia rasa selama ni.
AKU MINTAK MAAF.
aku tau memang susah untuk aku buang dr hidup aku. mungkin mustahil.
tapi tak salah mencuba kan?
aku tau he's feeling the same. PITY
i love him with my wholely heart
i will never forget him
i will miss him
i will miss our moments together
i will be needed him in my day
i will cry if his face comes across my mind
i will look at his pictures when im thinking of him

MEMORI TU MACAM GAMBAR
INDAH BILA WARNA TERANG
TAPI BILA WARNA PUDAR
GAMBAR MASIH ADA KAN?
GAMBAR TETAP ADA
TAKKAN PERNAH HILANG KALAU KITA SIMPAN BAIK BAIK


5 March 2013

2013



assalamualaikum earthling-s
okay lama tak menaip kat sini so jari-jemari pon dah slow. macam kekura. motip? abaikan
2013 dah lama check-in kalendar tp rasa mcm baru ja tinggai kolah. okay pipels iollss dah 18 tahu? dah buleh nengok citee 18sx. .18sg. . and bla bla bla

FIRST CHAPTER
actually aku dah blajaq cari duit poket seniri bulan 12 ritu. well, aku bukan ank org senang yg just sit there and goyang goyang kaki mcm MEM BESAQ kat umah. so i earn my own money. even tak banyak Alhamdulillah cukup untuk aku and dapat backup sikit belanja umah.
Netcall Trading dan Incik Keong is my fess working experience. happy keja kat situ. makan free. topup free.
yg free is my febret.

SECOND CHAPTER
uolls tau mak aku pregnant kann? Alhamdulillah again mak dah selamat melahirkan anak yg ke-4 on 14th february 2013 pukul 7.30 pm. baby girl yg cute mcm aku tu. again diulang cute mcm aku tuu kitorang letak nama Zara Arissa means puteri yg kuat azam/tabah. Insya Allah. time tu jugak ayah demam teruk sangat sampai tak buleh bangun mai time mak bersalin. so tak dak sapa Iqamat kan Zara time tu. syukur pagi esok ny ayah gagahkan diri pi Iqamat kan Zara. ntah apa mak rasa time tu dan apa ayah rasa time tu. then ayah pulak dapat tau yg dia ada batu dalam hempedu, kena laser bulan 4 nt. Insya Allah.

THIRD CHAPTER
lepas mak bersalin banyak yg aku lalu, aku rasa. belajaq jaga org dalam pantang dan jadi full-time house wiveee. sumpah penat. so mcm ni la mak rasa setiap hari selama 20 tahun. INCREDIBLY AMAZING. hebat kan sorang mak? *tepuktepuk tangan lambailambai
bila ayah tak keja and duit makin kurang. aku tak keja. dan penat sangat. kalau anda dapat rasakan. mmg feeling yg osem gila vavis.

FOURTH CHAPTER
dan semua yg berlaku sentiasa aku update kepada yg tersayang even dia nak tau atau dak. still aku perlukan org yg dapat paham aku time tuu. thanks kepada makhluk tersebut. dia sudi terima dan ada bersama disisi aku sampai detik ni. and rite now aku senyum bila terpikiaq apa yg jadi selama ni. syukur ya Tuhan, kami masih dapat berkumpul dalam satu keluarga walau apapun jadi. rezeki masih mengalir. senyum dan kasih sayang keluarga lah yg dapat mengubati semua kepahitan. *sory ayat drama petangpetang kat tv 3
tapi tulus dari hati aku. dan buat makhluk tersayang - terima kasih sbb still sabaq dengan org. dan moga jodoh ni berkekalan. Amin

LAST CHAPTER
semua yg terjadi adalah ujian dari Allah SWT. baik buruk susah senang kita haruss terima. yg sentiasa dipohon hanyalah kebahagiaan hingga akhir hayat.



ayuh dagang bersama kelana,
   bawa pelikat dari seberang,
biar susah asal bersama,
   hati gundah menjadi girang.

Bobblehead Bunny